|NEW YORK| New York Rangersin huippumaalivahdilla Henrik Lundqvistilla on mennyt viime aikoina huonosti. Seurallakaan ei ole juuri kulkenut.

Lundqvist on vaihdettu maalilta kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa. Viime viikolla Madison Square Gardenissa jyräsi Toronto Maple Leafs ja keskiviikkona Boston Bruins kävi noutamassa murskaavan 6-1-vierasvoiton.

– Ottelu oli pettymys, turhauttava ja häpeällinen. Kun joukkueella menee huonosti, en ole oikein oma itseni. Henkinen juttu se on, tekniikassa ei ole vikaa, Lundqvist sanoi rankan Boston-ottelun jälkeen.

[readmore from=”haastattelut”]

Lundqvist tietää, missä on vika.

– Tapani pelata on aggressiivinen. Olen koko ajan vähän varpaillani. Nyt pelaaminen menee passiiviseksi, ja sitä myötä reaktiot hidastuvat. Jatkuvat tappiot vaikuttavat mielialaan, ja sitten on vaan tehtävä kahta kauheammin töitä.

Varsinkin Bostonin kolmas maali, jonka teki Patrice Bergeron, sai Lundqvistin noloon asemaan. Ruotsalaisvahti luonnehti löysän laukauksen kuitenkin onnenkantamoiseksi.

– Se oli epäonnistunut laukaus. Luulin kiekon tulevan ylös, ja sitten olikin liian myöhäistä yrittää jalkatorjuntaa.

– Edellisen pelin jälkeen (1-2-tappio Dallas Starsille) pelituntumani oli hyvä. Dallasissa pelasin juuri niin kuin pitää. Mutta Bostonin kaksi ensimmäistä maalia vaikuttivat minuun negatiivisesti. Kun meille on maalinteko vaikeaa, omat virheet tulevat kalliiksi.

Rangersilla on nyt alla neljä peräkkäistä tappiota. Kahden viime kotiottelun maaliero on 1–10. Lundqvist kuitenkin rauhoittelee tilannetta.

–Totta kai on vaikea keskittyä, kun pelit ovat menneet niin huonosti. Kaikkein tärkeintä on nyt se, ettei ylireagoida, Lundqvist rauhoittelee.

Henrik Lundqvistin kaksoisveli Joel oli samaan aikaan lennolla Helsingistä Souliin. Joel Lundqvist toimii Ruotsin olympiajoukkueen kapteenina Pyeongchangissa.

Haastattelu: Pasi Tuominen, New York