Ryan Getzlaf ja Corey Perry ovat olleet jo yli vuosikymmenen ajan Anaheim Ducksin kasvot. Perryn ja Getzlafin taidoista ja pelinluvun kyvykkyydestä saatiin maanantaina jälleen hyvä näyte, kun Perry syötti toisessa erässä kolme maalia (yhteensä koko pelissä 0+4) ja Getzlaf säesti tehoilla 1+1. Anaheim hävisi silti ottelun 4-7-lukemin Torontolle.

Ottelussa näkyi koko NHL:n dramaattinen muutos: Anaheim on edelleen ns. vanhan NHL:n joukkue ja Toronto taas nykytrendien mukainen joukkue. Eron voisi kärjistää sanomalla, että Anaheim on hidas ja vahva, Toronto taas nopea ja dynaaminen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Toisen erän aikana Getzlaf ja Perry näyttivät liigan vaarallisimmalta tandemilta. Mutta tässä liigassa pitää pystyä pelaamaan täydet kolme erää. Anaheim hävisi silti ottelun ja se oli jo kolmas tappio Kanadan maaperällä, The Star-lehden kolumnisti Damien Cox kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan.

Cox vihjailee varsin suoraan, että Getzlafin ja Perryn duo on tullut pian matkansa päähän.

– Pian Anaheim voi joutua tekemään kovan ratkaisun ja kauppaamaan jomman kumman organisaation kasvoista, Cox kirjoittaa.

Syykin on selvä. NHL on muuttunut.

– Anaheim ei ole tällä hetkellä menossa pudotuspeleihin, vaikka se vielä viime keväänä oli neljän parhaan joukossa. On vaikea kuvitella, etteikö se johtuisi tästä vallankaappauksesta, minkä vauhti ja nopeus ovat toteuttaneet NHL:ssä, Cox kirjoittaa.

Anaheim Ducks voitti vielä reilut 10 vuotta sitten Stanley Cupin joukkueella, missä oli toki taitoa, mutta muutoin joukkueen rakenne oli hyvin iso ja fyysinen. Sillä ei enää NHL:ssä tänä päivän pärjää. Anaheim on kuin jäänne menneestä.