|Brooklyn, New York| Nashville Predators voitti vierasottelussa maanantaina New York Islandersin jatkoajalla 4-5, vaikka oli ollut 2-4 -tappioasemassa. Predatorsin Miikka Salomäki hyökkäsi nelosketjussa Pontus Åbergin ja Austin Watsonin kanssa.

– Hallittiin peliä suureksi osaksi, mutta vastustaja teki hyvin paikoistaan maaleja. Loistavasti tultiin takaisin, Salomäki kertasi Brooklynissä.

Salomäki pelaa tavallisesti pieniä minuutteja. Roolinsa hän on hoitanut kuitenkin hyvin.

[readmore from=”haastattelut”]

– Itselläni jäi tänään vastuu aika vähiin, sinne seitsemään minuuttiin. Ketjukin oli vähän vaihtunut, meillä oli siinä laituri (Watson) keskushyökkääjänä, hän lisäsi.

Predatorsin maalivahti Pekka Rinne näytti taas suuruutensa. ”Peksi” pelasi avauserässä korkeaan tasoonsa nähden heikosti, mutta ratkaisuhetkillä hän venyi loistaviin pelastuksiin.

– Peksi otti paljon isoja koppeja, ja mihin paikkaan hän vielä teki noita haamutorjuntoja! Hänellä on ihan järjettömän suuri merkitys tälle joukkueelle, Salomäki sanoi.

Salomäki, joka täyttää ensi kuussa 25 vuotta, on pelannut kuluvalla kaudella 36 ottelua. Hän on kerännyt niissä tehot 2+5.

Salomäelle kausi on vasta ensimmäinen, jolloin hän on ollut vakituisesti NHL-ryhmän mukana. Farmi on aiempina kausina tullut tutuksi.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Brooklyn, New York