|Brooklyn, New York| Nashville Predatorsin Miikka Salomäki, 24, on joukkueensa ”hiekkapaperiosastoa”. Tilastot jo vihjaavat, että kyseessä Salomäki on roolipelaaja. pudotuspelit mukaan lukien Salomäen tililtä löytyy 123 NHL-ottelua, 20 tehopistettä ja 62 rangaistusminuuttia.

– Kyllä viihdyn tällaisessa roolissa ihan hyvin. Viime aikoina on vielä tullut vähän enemmän vastuutakin, Salomäki jutteli maanantaina New Yorkissa.

[readmore from=”haastattelut”]

Peter Lavioletten johtama Predatorsin valmennustiimi on antanut Salomäen ketjulle selkeät ohjeistukset.

– Meidän pelaamisesta pitää tulla energiaa. Täytyy pelata fyysistä ja simppeliä peliä. Tehtävä on saada peliä mahdollisimman paljon vastustajan päätyyn ja siten väsyttää vastustajaa.

– Eikä ole kielletty maalintekoakaan!, Salomäki jatkaa.

Pelipaikan pitäminen kokoonpanon laitamilla ei ole NHL:ssä helppoa. Jos valmennuksen asettamat tavoitteet eivät täyty, uusi ja nälkäisempi kaveri tulee tilalle varmasti.

– Olinkin kokoonpanosta terveenä poissa jonkin verran alkukaudesta. Onneksi on mennyt viime aikoina hyvin, ja olen saanut vähän enemmän luottoa. Monesti jäi alkukaudesta peliaika sellaiseen seitsemään minuuttiin. Aika hankala siinä on hirveästi mitään esittää, Salomäki kertoo.

Vastuuta tulee, jos pelaa omilla vahvuuksillaan.

– Täytyy vaan pitää pelaaminen simppelinä ja saada sitä kautta enemmän luottoa. Onneksi olen saanut pelata ilman suurempia kolhuja.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Brooklyn, New York