Suomalaismaalivahti Harri Säteri on juuri nyt yksi NHL:n kuumimmista pelaajista. Säteri valittiin maanantaina NHL-viikon kakkostähdeksi ja täysin ansaitusti. Säteri pelasi viime viikolla kolme ottelua ja voitti ne kaikki loistavin tilastoin.

Seuraavaksi Säterin ja Florida Panthersin haasteena on Vancouver Canucks. Paikallinen The Province-lehti on ennakoinut ensi yönä Suomen aikaa pelattavaa ottelua. Lehti nostaa pelin mielenkiintoisimmaksi kohtaamiseksi Canucksin supertulokkaan Brock Boeserin ja Säterin välisen kaksintaistelun.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Harri Säteri. Kuka?, lehti aloittaa ennakossaan.

– Säteri on seuraava maalivahti, joka seisoo Brock Boeserin esteenä. Hänessä on potentiaalia jopa Calder Trophyn voittajaksi. Kun sekä Roberto Luongo että James Reimer ovat sivussa, Säteri ei ole pelkästään vain astunut esiin, vaan hän on pelannut kuin tähti. Ainakin viime viikolla, lehti jatkoi.

Harri Säteri on pelannut tällä kaudella NHL-uransa ensimmäiset ottelut. Hän on torjunut Floridan maalilla seitsemässä ottelussa torjuntaprosentilla 90,8. Viime keväänä Säteri oli Leijonien ykkösmaalivahti MM-kisoissa.