NHL-seura Vegas Golden Knights kohtaa ensi yönä Suomen aikaa Pittsburgh Penguinsin. Otteluun tuo oman lisämausteensa se, että kyseessä on hallitsevan Stanley Cup-mestarin ja uuden tulokasjoukkueen ensimmäinen kohtaaminen historian aikana Pittsburghissa.

Yhtä pelaajaa kohtaaminen jännittää kuitenkin selvästi muita enemmän. Vegasin maalivahti Marc-Andre Fleury kohtaa ottelussa ensi kertaa entisen joukkueensa entisen kotiyleisönsä edessä. Fleury pelasi koko tähänastisen ammattilaisuransa Penguinsissa, kunnes Vegas poimi hänet viime kesän laajennusvaraustilaisuudessa. Fleury ehti voittaa sitä ennen Penguinsin kanssa kolme Stanley Cup-mestaruutta vuosina 2009, 2016 ja 2017.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämä on ollut tulossa. Olen aina ennen sanonut, että keskityn vain ja ainoastaan seuraavaan peliin, mutta nyt tämä aiheuttaa varmasti sekavia tunteita, Fleury sanoo NHL.comissa.

Fleurylla on katsomossa paljon tuttuja. Hänen vaimonsa ja perheensä ovat paikalla, sillä ottelun alussa Fleurya kunnioitetaan. Penguinsin omistaja Mario Lemieux luovuttaa hänelle ennen ottelun alkua viime kesän mestaruuden muistoksi Penguinsin tuoreen Stanley Cup-sormuksen.

Fleury ei osaa vielä tässä vaiheessa edes ajatella, mitä on mahdollisesti edessä.

– Vaikea sitä on sanoa, sillä mitään tällaista ei ole urallani aiemmin tapahtunut. Sain siitä ehkä vähän viitteitä silloin, kun Penguins kävi Vegasissa, mutta tästä tulee varmasti todella tunteellista, erilaista ja outoa ja ehkä vähän hulluakin, Fleury sanoo.