Suomalaismaalivahdit hääräävät huikeassa vireessä NHL:ssä. Konkarikaartiin kuuluva Dallas Starsin Kari Lehtonen, 34, ei tee poikkeusta. Päinvastoin.

Stars tarjoili kokeneelle Lehtoselle toisen startin putkeen, eikä suinkaan suotta. Lehtonen kiitti ja kumarsi luottamuksesta pohjustaen 30 torjunnallaan ja kaukalon kakkostähtenä vakuuttavaa 6-1 -voittoa Mikko Koivun kipparoimasta Minnesota Wildista.

[readmore from=”suomalaiset”]

Lehtonen on torjunut kahdessa viimeisessä ottelussaan 49 laukauksesta 47. Prosentti on suomalaisittainkin varsin väkeä, eli 95,6.

Stars valjasti suomalaisen sotaratsun tätä ennen paljon vartijaksi raskaalla vieraskiertueella. Lehtonen hoiti hommansa kunnialla tien päällä ja osoitti nyt, että kotonakin kulkee.

– Olen pelannut paljon vierasotteluissa ja niin se on vain mennyt. Pyrin täällä samaan, mitä olin aiemmin tehnyt, Lehtonen toteaa kylmän rauhallisesti joukkueensa sivuilla.

Lehtonen on voittanut neljä ottelua peräkkäin. Seitsemää viimeistä starttia rasittaa vain yksi tappio.

– Jokainen ottelu on iso, mutta nämä pelit saman divisioonan joukkuetta vastaan ovat vieläkin suurempia tähän aikaan kaudesta. Tämä oli hyvä testi meille ja läpäisimme sen, Lehtonen alleviivaa.

Dallas ehti karata jo 4-0 -johtoon, ennen kuin Minnesota sai kuparisensa rikki. Tosin sen toteutuksen tapa ja tyyli olikin sitten silmiä hivelevän upea kiitos Mikael Granlundin loistavan oivalluksen.

Granlundin vapauttava kohosyöttö siniselle ja suoraan Jason Zuckerin lapaan tulee painumaan meneillään olevan kauden kohokohtiin (video alla).

Minnesota Wild

@mnwild
😱 That pass from Granny. The snipe from Zucker.