Florida Panthersin suomalaisduo Aleksander BarkovHarri Säteri pelasi viime yön NHL-kierroksella upean ottelun. Barkov palasi maalikantaan ja Säteri torjui 26 laukausta, kun Panthers peittosi Detroit Red Wingsin lukemin 3-2.

Barkovin taidonnäyte nähtiin toisessa erässä ja lukemissa 2-1, kun hän huudatti kotiyleisöään puolittaisen läpiajon päätteeksi (video alla).

[readmore from=”suomalaiset”]

Viidessä edellisessä ottelussa ilman osumaa jääneelle Barkoville maali oli kauden 16:s. Hänellä on nyt koossa tehot 16+29=45, jotka riittävät NHL:n suomalaispörssin kakkossijaan Colorado Avalanchen Mikko Rantasen (17+33=50) takana.

Tähdistöottelussakin tuikkinut Barkov tunnetaan Floridassa ja nyt myös Säteri tekee siellä kovaa kyytiä nimeä. Säteri pelasi vasta NHL-uransa seitsemännen ottelun, mutta tahti on ollut sitäkin tuimempi: voitto oli jo kolmas putkeen.

– Minulla oli hyvä fiilis koko ottelun ajan. Alkuun pari hyvää torjuntaa ja siitä se lähti. Isot kaksi sarjapistettä, Säteri iloitsi seuransa Twitter-tilillä.

Voittajien ehdottomaan sankariosastoon lukeutui myös Jonathan Huberdeau, joka viimeisteli ottelun voittomaalin vain yhdeksän sekuntia ennen loppua iskemällä Keith Yandlen laukauksen jälkeisen paluukiekon sisään.

Panthersille voitto oli äärimmäisen tärkeä, kuten Säterikin painotti. Joukkue majailee seitsemän pisteen päässä Itäisen konfrenssin playoff-viivasta Red Wingsin rinnalla.

y - Florida Panthers

@FlaPanthers

y - Florida Panthers

@FlaPanthers
WHAT. A. G.O.A.L!!!!! BARKOV! 😻 #DETvsFLA
We call him Aleksander the Great for a reason. 😼 #DETvsFLA

y - Florida Panthers

@FlaPanthers
That's THREE straight wins for Sateri and the #Cats.