Florida Panthersin suomalaismaalivahti Harri Säteri, 28, ei ole tosiaankaan kainostellut saatuaan vihdoin ja viimein tilaisuuden pelata NHL:ssä. Säteri on tuurannut kerta kaikkiaan loistavasti toipilaina olevia James Reimeria ja Roberto Luongoa.

Säteri pelasi viime yönä Suomen aikaa uransa kuudennen NHL-ottelun, kun Panthers peittosi Buffalo Sabresin vieraissa maalein 4-2. Säteri nappasi toisen henkilökohtaisen voittonsa 30 torjunnan kera.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ja hehkutusta, sitähän tuli taas täysin ansaitusti.

– Harri pelasi mahtavasti varsinkin siinä vaiheessa, jolloin emme olleet kolmannessa erässä kovinkaan hyviä hänen edessään. Hän teki muutamia valtavia torjuntoja. Minusta hän ratkaisi tänään, Panthersin päävalmentaja Bob Boughner kehuu seuransa sivuilla.

Boughner ei ole suinkaan ainoa, joka on haltioissaan tavallaan kuin puun takaa taalaliigan tähtitaivaalle singahtaneen suomalaisen esityksistä.

– Hän pelasi upeasti. Tällaisena taistelijana me hänet tunnemme. Hän on ollut loistava siitä lähtien, kun tuli tänne, hehkuttaa ottelussa tehot 1+2 viimeistellyt Keith Yandle.

y - Florida Panthers

@FlaPanthers
“We showed a lot of character. They stuck together, and that’s always a good thing.” -Harri Sateri