Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula tykitti viime yönä kauden 19. maalinsa Winnipeg Jetsiä vastaan pelatussa trilleriottelussa.

Haulan osuma aiheutti todellisen myräkän.

Suomalaisen ketjutoveri James Neal huitaisi juuri ennen maalin syntymistä mailallaan Jetsin maalivahtia Connor Hellebuyckia rinnan alueelle. Iskun takia, jenkkivahti tipahti selälleen maalinsa sisälle ja Haula pääsi napauttamaan maaliviivan tuntumassa pyörineen irtokiekon sisään.

Jets-luotsi Paul Maurice haastoi tilanteen maalivahdin estämisenä, mutta tuomarit näkivät toisin ja hyväksyivät osuman.

Maalin aikaan kentällä ollut Jets-kippari Blake Wheeler oli aivan suunniltaan pelin jälkeen.

– NHL:ssä on ollut todella paljon porua, että tämä homma (maalivahdin estämiset) saataisiin vihdoin kuntoon. Noh. Tämä tilanne on nyt paha. Tämä homma oli paha jo aikaisemmin. Mutta nyt ihan oikeasti, hän (Neal) v***u rikkoi mailansa hänen (Hellebuyck) päähän. Tuo ei ole maali, Wheeler latasi lehdistölle Winnipeg Sunin toimittajan Ken Wieben mukaan.

– Minua ei kiinnosta missä kiekko on. Juuri ennen kun tuomari meni tarkistamaan maalia, minulle kerrottiin, että Hellebuyck oli maalialueellaan ja häneen tehtiin kontakti mailalla. Joten se ei ole maali. Jos jotain, niin sen olisi pitänyt olla viiden minuutin ylivoima meille tai jotain… Se oli rankkaa, Jets-kapteeni jatkoi purnaamista.

Golden Knights voitti ottelun lopulta lukemin 4-3 jatkoajan jälkeen. Jetsin suomalaishyökkääjä Joel Armia iski kamppailussa maalin.