Viime aikoina NHL:ssä ollaan keskusteltu maalivahdin häirinnästä ja sen monitulkintaisuudesta. Yhä useampi pelaaja, valmentaja tai muu jääkiekkovaikuttaja on antanut ymmärtää, että sääntö maalivahdin häirintään liittyen ei ole selkeä.

Jopa normaalisti myötäkarvaan asioista puhuva NHL-komissaari Gary Bettman myönsi, että sääntö ei selkeästi määritä, että mikä on maalivahdin häirintää ja mikä ei.

Yksi esimerkki lisää saatiin viime yönä St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välisessä ottelussa. Kaksi Bruins-pelaajaa ajoi maalille ja aiheutti hässäkän, jonka päätteeksi David Krejci teki ottelun avausmaalin.

Bluesin päävalmentaja Mike Yeo ja hänen valmennustiiminsä miettivät kuumeisesti, että pitäisikö tilanne haastaa. He kysyivät ottelua TD Gardenin ylälehtereiltä seuranneelta GM:ltä Doug Armstrongilta mielipidettä.

– En tiedä, Armstrong sanoi valmennusjohdolle.

– Se sai minut tuntemaan, etten ollut valmistautunut. He odottavat minulta johtajuutta ja sääntöjen ymmärtämistä ja en pystynyt siihen.

Lopulta Yeo valmennustiimeineen päätti haastaa tilanteen maalivahdin häirintänä. Maali hyväksyttiin ja Blues menetti aikalisänsä. Bruins marssi lopulta voittoon lukemin 3-1.

– En ollut järkyttynyt koska en tiedä, että mitkä säännöt ovat.

– On epäoleellista, että oletko samaa mieltä säännöistä, mutta sinun täytyy ymmärtää ne. Selvästi olemme nyt harmaammalla alueella kuin koskaan ennen.