Helmikuu starttaa NHL:ssä todellisella huippuottelulla, kun tämän kauden suurin yllätäjä tulokasseura Vegas Golden Knights matkustaa Winnipeg Jetsin vieraaksi. Kahden sarjapisteen lisäksi otteluun tulee lisäpanosta, kun Jetsillä on mahdollisuus viedä voitolla Vegasilta läntisen konferenssin ykkössija.

Vegasin ensimmäistä kautta NHL:ssä ollaan hehkutettu koko kausi. Kauden alkaessa lukuiset asiantuntijat uskoivat, että tästä kaudesta olisi tulossa vain tutustumiskäynti. Joukkueen valmentaja Gerard Gallant oli kuitenki toista mieltä ja johdatti joukkuettaan voitosta voittoon.

Muiden joukkueiden pelaajista kasattu Golden Knights teki mahdottomasta mahdollista, kun ritaripaidat nousivat konferenssin kärkipaikalle, eikä ole sieltä sen jälkeen tippunut. Tammikuun aikana he kävivät myös koko sarjan piikkipaikalla, mutta Tampa Bay Lightning otti sen pian takaisin haltuunsa.

Patrik Laineen ja Joel Armian tähdittämä Jets-ryhmä lähtee hyvistä asemista kärkiotteluun. Joukkue aloitti toissa yönä peräti 10 ottelun mittaisen kotipelisarjan. Joukkue on sarjan eliittiä, mitä tulee kotona pelaamiseen. Nykyinen kotiottelusaldo on erittäin mairitteleva ja vierasjoukkueissa pelkoa herättävä: 18-3-1.

Lähtökohdat otteluun ovat Jetsin puolella. Joukkueet ovat pelanneet tänä vuonna kahdesti, ja molemmissa kotijoukkue on vienyt kaksi sarjapistettä. Viimeisin kohtaaminen tapahtui joulukuun alkupuolella Winnipegissä, jolloin ottelu päättyi lukemiin 7-4.

Kun kauden eka virallinen ottelu päättyi myös 5-2 lukemiin, voidaan jälleen odottaa, että torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaan nähdään taas verkot tötteröllä.