Viime kuukaudet ovat olleet New Jersey Devilsin pelaajalle Brian Boylelle erittäin tunteikkaita ja haastavia. Boyle palasi kaukaloon loppusyksyllä, puoli vuotta sen jälkeen, kun hän sai kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää.

Asiat olivat muuttumassa valoisammiksi, kun Boyle teki heti paluuottelussaan maalin ja on siitä lähtien ollut niin hyvässä vireessä, että miehen henkilökohtainen piste-ennätys on vaarassa rikkoutua kevään aikana. Myös joukkue pärjäsi hyvin ja on nyt matkalla kohti pudotuspelejä.

Maa oli kuitenkin hajoamassa jälleen Boylen alta, kun hän ja hänen vaimonsa veivät poikansa Declanin lääkärin vastaanotolle. Vanhemmat olivat ihmetelleet outoa pattia pojan leuan alla ja pelänneet pahinta. Lääkärien ensimmäisten tutkimusten perusteella pojalla epäiltiin myös syöpää.

Unettomien sairaalaöiden jälkeen Boylen perhe sai helpottavia uutisia, kun lääkärit kertoivat, ettei hengenvaaraa ollut. Poika kuitenkin jäi sairaalaan hoidettavaksi useiksi päiviksi.

Boyle sai uutisia NHL:n tähdistöviikonlopun alla. Joukkueesta tapahtumaan valittu pelaaja Taylor Hall joutui jäämään sivuun loukkaantumisen takia, joten paikkaa tarjottiin Boylelle. Hän ei tiennyt, mitä tehdä. Pitkään All Starsiin osallistumisesta haaveillut pelaaja sai selkeän vastauksen vaimoltaan.

– Vaimoni käski minun lähteä. Hän tietää, että olen tehnyt valtavasti töitä, jotta pääsisin sinne. Pelaan täällä vaimolleni, joka on joutunut kokemaan niin paljon. Hän on valvonut pojan vieressä sairaalassa. Pojalla on onneksi kaikki hyvin. On vain rankkaa nähdä hänet siinä tilassa. Viime päivät sairaalassa ovat olleen elämäni pahimpia, Boyle kertoi tunteikkaana.

Yleisö antoi tukensa Boylelle. Pelaajaesittelyissä kannattajat huusivat pelaajan nimeä pitkän tovin. Teko sai 33-vuotiaan miehen sanattomaksi.

Pelaajan joukkuekaveri New York Rangersin ajalta, ruotsalainen Henrik Lundqvist, antoi myös tukensa raskaita aikoja viettävälle ystävälleen.

– Hänen asemaansa on todella vaikea samaistua. Se tapa, miten hän on onnistunut hallitsemaan tilanteet viimeksi kuluneen vuoden aikana, on todella ihmeellistä, Lundqvist kertoi.

Jokaisesta tähdistöviikonlopusta jää yksi tarina kiekkokansan mieleen: Viime vuonna se oli Wayne Gretzkyn ja muiden lajilegendojen tilaisuus, toissa vuonna tapahtumaan äänestetyn rivipelaajan John Scottin tuuletukset.

Tämän vuoden kohokohta voi hyvinkin olla Boylen tarina.