NHL-seura Calgary Flames haluaa juuri nyt kahta asiaa: päästä eroon loukkaantumisten riivaamasta tshekkilegenda Jaromir Jagrista ja jatkaa sopimusta ruotsalaishyökkääjä Mikael Backlundin kanssa. Flames on avannut jatkoneuvottelut Backlundin osalta kesken kauden ja ruotsalainen ei ole siitä lainkaan mielissään.

– Tätä en olisi halunnut, Backlund toteaa TSN:lle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Calgary varasi Backlundin vuonna 2007 ja tämä on kuulunut Flamesin organisaatioon siitä lähtien. Backlundin nykyinen, vuonna 2015 solmittu vajaan 11 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy tähän kauteen. Hän tavoittelee jatkossa viiden miljoonan dollarin kausikohtaista sopimusta seuraaville kuudelle vuodelle.

– Ajoin uutta sopimusta jo kesällä, mutta asiat menivät silloin kaikilta osin vähän hulluiksi ennen kauden alkua. Oli Jagr- ja ”kuka pysyy, kuka lähtee”-tilanne päällä. Tiedän, että Tre (Flamesin GM:n Brad Treliving) oli silloin kiireinen, Backlund kuvailee nykyiseen tilanteeseen ajautumista.

Backlund ei tietenkään osoita syyttävällä sormella Jagria, mutta antaa ymmärtää, moni muu seikka jäi silloin sen kohun jalkoihin.

– Toivoin, että minun ei olisi tarvinnut lähteä sopimusneuvotteluihin kesken kauden, mutta se on osa tätä bisnestä, olemme ammattilaisia ja meidän elettävä sen kanssa. Molemmat osapuolet haluavat parhaan lopputuloksen, joten katsotaan, mitä tässä tapahtuu, Backlund muotoilee.

Backlundilla on koossa tämän kauden 49 ottelusta tehosaldo 9+22=31.