NHL:n sensaatiosikermällä Vegas Golden Knightsilla ja sen suomalaishyökkääjällä Erik Haulalla menee lujaa. Paljon, todellakin paljon lujempaa, mihin moni kauden alla uskoi.

Haulalla on jo All Star-tauolle lähdettäessä koossa henkilökohtaiset ennätyspisteet 17+18=35. Aiempi rekordi (14+20=34) oli kaudelta 2015-16. Kova temppu, mutta yhä parempaa taitaa olla vielä luvassa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Haula ei näet suostu muistelemaan menestyksestä huolimatta menneitä. Katseet ovat tiukasti tulevassa.

– On hyvä olla lyhyt muisti, Haula vastaa joukkueensa Twitter-tilin videolla kysymykseen tähänastisesta kaudesta.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä ja meillä on All Star-tauon jälkeen edessä todella haastava vieraspelien kiertue. Pisteet niistä otteluista ovat elintärkeitä ja helmikuu on NHL:ssä aina kova kuukausi, Haula jatkaa.

Vegasin huima kotiputki katkesi viime yönä Suomen aikaa, kun New York Islanders hiljensi hetkeksi koko taalaliigan hurjimman huutomyrskyn lukemin 2-1. Haula vastasi kotijoukkueen maalista.

Jaroslav Halak pelasi kerta kaikkiaan upean ottelun vieraiden maalilla.

– Pelimme vaikutti vähän väsyneeltä ja teimme hänestä (Halak) hyvän. Islanders ansaitsi voittonsa, Haula kuittasi selittelyihin sortumatta.

Haula ja Vegas nollaavat tuon kuitenkin nopeasti ”lyhyen muistin”-meiningillä.

– Meillä on jo odotukset valmiina seuraaviin otteluihin. Tiedämme tarkalleen, miten haluamme pelata illasta toiseen.

Vegas Golden Knights lähtee haastavaan helmikuuhun asetelmista, joka on lyönyt käytännössä kaikki ällikällä. Vegas vyöryy Läntisen konferenssin piikkipaikalla ja moni on nyt valmiina lyömään roponsa likoon jopa mestaruuden puolesta.