Calgary Flames on joukkueen nimen mukaisesti liekeissä.

Flames ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan kymmenessä viime ottelussaan – eikä tänä vuonna. Joulukuun 29. päivän Anaheim Ducks -ottelusta alkaneessa kymmenen ottelun putkessa Flamesin saldo näyttää seitsemää voittoa ja kolmea tasapeliä.

Tosin tämäkin tilasto pitää sisällään melkoisen kummallisuuden. Seitsemän voiton putken jälkeen Flames on nyt hävinnyt viiden päivän aikana kolme ottelua peräkkäin jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa – kaikki vieläpä maalein 1–2.

Viime yönä Suomen aikaa Flames taipui kotonaan Los Angeles Kingsille jatkoajalla. Yhtä kaikki joukkueen pisteputki jatkui.

Ottelun avauserässä nähtiin myös todellinen herkkupala Flamesin kolmikolta Micheal FerlandJohnny GaudreauSean Monahan.

Ferland sai kiekon hyökkäysalueella parhaassa laukaisusektorissa kolmen Kingsin pelaajan keskelle, muttei suinkaan sortunut hätäiseen laukaisuyritykseen. Ferland syötti jalkojensa välistä taaksepäin Monahanille, joka levitti laidalle Gaudreaulle loistavaan onetimer-paikkaan.

Myöskään Gaudreau ei hätäillyt, vaan toimitti parhaaseen savolaiseen ”naatitaan, ei laakasta” -tyyliin kiekon yhden kosketuksen syötöllä kolmen Kings-pelaajan välistä takatolpalle Monahanille, jonka tarvitsi vain siirtää kiekko tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Legendaarisen Saddledomen yleisö pääsi juhlimaan upeaa 1–0-johtomaalia, mutta voitonjuhlat jäivät siis tällä kertaa pitämättä.

Huimasta pisteputkestaan huolimatta Flames on vain niukasti pudotuspeliviivan paremmalla puolella läntisessä konferenssissa. Kymmenestä viime ottelusta vain kolme voittanut Kings on Flamesin kanssa samoissa pisteissä (57) juuri viivan alapuolella.

Katso Flamesin taiturien upea maali tästä linkistä.