Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon on noussut viimeistään tällä kaudella NHL:n supertähtien joukkoon. MacKinnon on tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä kakkosena ja taistelee tosissaan liigan arvokkaimmalle pelaajalle jaettavasta Hart Trophysta.

Aina ei ole ollut näin ruusuista. MacKinnon on toki ollut tähtipelaaja NHL:ssä jo aiemmin, mutta tällä kaudella hän noussut ensi kertaa sille tasolle, mitä Avalanche on häneltä odottanut. MacKinnonin nousun taustalla on hänen valtava intohimonsa tulla aina vain paremmaksi. Lajista riippumatta.

Vielä muutama vuosi sitten MacKinnon ei osannut kunnolla pelata golfia. Hän osallistui siitä huolimatta Sidney Crosbyn järjestämään golf-kesätapahtumaan, mutta oli koko kentän huonoin pelaaja. Nyt on toisin. MacKinnon haastaa Crosbyn ja kumppanit myös tässä lajissa täysillä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän itseasiassa aloitti golfin pelaamisen vasta kolme vuotta sitten, mutta nyt hänen tuloksensa on jo 70. Hän harjoittelee paljon. Hän on jo aika hyvä, MacKinnonin golf-pelikaveri ja NHL-tähti Brayden Schenn sanoi Sportsnetin mukaan.

Golf ja jääkiekko eivät suoranaisesti liity varsinkaan tässä yhteydessä toisiinsa, mutta Schennin tekemä paljastus kertoo silti paljon MacKinnonista. Siinä missä jääkiekkokin vaatii pitkäjänteisyyttä ja luontaista lahjakkuutta, sitä vaatii myös vaativa golf. MacKinnon haluaa jatkuvasti tulla paremmaksi määrätietoisen työn kautta.

– Se on aika paljon mentaalipuolesta kiinni. Fyysiset työkaluni eivät ole juuri mihinkään muuttuneet. Toivottavasti olen tullut vuosi vuodelta vähän paremmaksi. Olen keskittynyt itse peliin enemmän ja luotan omaan peliini nyt enemmän kuin aiempina vuosina. Yritän keskittyä siihen, että pelini kestää kasassa täydet 60 minuuttia, MacKinnon sanoi maanantaina Sportsnetille.

Myös muut NHL-tähdet ovat huomanneet MacKinnonin kovan kehittymisen.

– Hän tekee kaiken niin nopeasti. Hänen mailankäsittelynsä, luistelunsa… hän on niin räjähtävä. Hän pystyy luomaan maalipaikan lähes mistä tahansa ja hän on koko ajan vaarallinen, Toronton tähtipelaaja Auston Matthews kuvaili.

MacKinnon, 22, oli Coloradon ykkösvaraus kesällä 2013. Hän iski ensimmäisellä kaudellaan jo yli 60 tehopistettä, mutta ilman loukkaantumisia nyt tulee uusi henkilökohtainen piste-ennätys. MacKinnonilla on nyt jo kasassa 59 tehopistettä.