Colorado Avalanche on hurjassa liidossa. Maanantaina joukkue saavutti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla vieraissa Toronto Maple Leafsin 4-2.

Kotijoukkue Toronto johti ottelua 1-0 ja 2-1. Nail Yakupov tasoitti toisen erän puolivälissä 2-2:een, eikä Maple Leafs siitä enää toipunut.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kolmannessa erässä Blake Comeau ohjasi Avalanchen voittomaalin Carl Söderbergin syötöstä Toronton 2-1-johtomaalin tehneen Auston Matthewsin äimistellessä vieressä. Viimeisellä minuutilla Mikko Rantanen syötti Gabriel Landeskogin läpiajoon, ja Avalanchen kapteeni osuikin tyhjiin.

Suomalaisten NHL-pistepörssin kärjessä oleva Rantanen kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 17+30=47. Patrick Marleaun maalin syöttäneellä Toronton Leo Komarovilla on kasassa tehot 4+9=13.

Synkässä vireessä olevalle Torontolle tappio oli viides viimeisessä kuudessa ottelusa. Maple Leafs on silti peräti 12 pisteen turvin Atlantic-divisioonan kolmannella sijalla, joka oikeuttaa paikkaan playoffeissa.