Boston Bruinsin ja joukkueen suomalaisen tähtimaalivahdin Tuukka Raskin lentokeli jatkuu NHL:ssä. Boston ja Rask eivät ole hävinneet viimeisessä 16 ottelussaan kertaakaan varsinaisella peliajalla. Hirmuvireistä Raskia ei ole suinkaan suotta suitsutettu ”mieheksi toiselta planeetalta”.

Bostonin viimeisin voitto irtosi varjojen mailla vaeltavasta arkkivihollisesta Montreal Canadiensista maalein 4-1. Joukkueet kohtasivat toisensa kolme kertaa kahdeksan päivän sisään ja taalaliigan tulikuumin sikermä Bruins vei siis ne kaikki nimiinsä.

– Tämä oli tavallaan hullu viikko, koska pelasimme heitä vastaan kolme kertaa. Halusimme tietenkin pelata hyvää jääkiekkoa, Rask viittaa NBC Boston-sivustolla Bruinsin ja Canadiensin pitkään NHL-historiaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Halusimme myös napata niin pallon pisteitä kuin mahdollista ja onnistuimme siinä, joten viikko oli mahtava meille, Montrealin mörkö nimeltä Rask jatkaa.

Montreal siirtyi ottelussa ajassa 31.29 johtoon kapteeni Max Paciorettyn toimesta. David Pastrnak ja Torey Krug kuittasivat kuitenkin nopeasti. Pastrnak viimeisteli myös voittajien kolmannen maalin ennen Riley Nashin lopullista sinettiä.

– Hyvä puoli pelaamisessamme on se, että emme anna koskaan periksi. Painamme vain menemään, olemme siten tappiolla tai johdossa, viimeisimmässä ottelussa 24 torjuntaa tililleen kirjauttanut Rask korostaa.

Bruinsia on spekuloitu yhdeksi vahvimmaksi mestarisuosikiksi, eikä syyttä – ei ainakaan nykyisellä tahdilla. Atlantic-divisioonassa toisena oleva Bruins hiillostaa enää kolmen pisteen päässä koko NHL:n piikkipaikkaa pitävää Tampa Bay Lightningia.