Colorado Avalanchen tehomies Mikko Rantanen korosti avausmaalin tärkeyttä ennen New York Rangersin kohtaamista. Rantanen tiesi tasan tarkkaan mistä puhui ja nyt tuon Avalanchen tappavan aseen tehokkuuden saa tunnustaa myös Rangersin ruotsalainen tähtimaalivahti Henrik ”Kuningas” Lundqvist.

Coloradon yhdeksäs peräkkäinen voitto irtosi Rangersista lukemin 3-1 täsmälleen sillä samalla käsikirjoituksella, kuin pääosin aiemmatkin: 1-0 -johtoon ja sen jälkeen Avalanchen vyöryä ei pysäytä enää kukaan eikä mikään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ja näin se tällä kertaa meni: tehot 1+1 tehtaillut Rantanen tarjoilee namusyötön Erik Johnsonille ja Lundqvist saa alkaa jo miettiä ottelun jälkeisiä kommenttejaan.

– Heillä on nyt se oikea fiilis päällä. Ja heidän huippupelaajansa pelaavat todella hyvin. Siinä se ero, Lundqvist muotoili ABC Newsille.

Rantasen ja Johnsonin yhteistyö sujuu sekin kuin rasvattu.

– Pelasin itseni vapaaksi keskelle ja Mikko järjesti minulle loistavan paikan. Olemme todellakin olleet tappavia tehdessämme ottelun avausmaalin, Johnson mehustelee.

Rantanen kiitää komeasti suomalaisten NHL-pistepörssin piikkipaikalla. Lopullista läpimurtoaan kovaa kyytiä puhkovan Rantasen saldo kirjataan 45 ottelun jälkeen lukemin 17+29=46.