Edmonton Oilersin sankariksi kohonnut Jesse Puljujärvi osoitti viime yön NHL-kierroksella, että pelitaidoissa taatusti löytyy. Yksi taalaliigan arvokas taito häneltä tosin vielä puuttuu. Nimittäin kielitaito.

Puljujärvi, 19, oli umpisurkea englannin kielen osalta ison veden taakse rantautuessaan, eikä tilanne ole tältä osin suuremmin kohentunut.

Nuorukainen myöntää sen suoraan haastattelussa, jonka Sportsnet julkaisi vedonlyöntiyhtiö Nordicbetin blogia lähteenään käyttäen.

– Eläminen täällä ei ole paljonkaan erilaista kuin Suomessa. Kieli on vaikeinta, Puljujärvi sanoi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Edmonton Oilers on nyt päättänyt tarttua tomerasti tähän epäkohtaan.

– Yritän puhua paljon parantaakseni kielitaitoani ja olen kuullut, että he hankkivat minulle englanninkielen opettajan. Se on hyvä asia. Minulla on todellakin käyttöä opettajalle. Olen ollut täällä nyt jo lähes kaksi vuotta ja kielitaidon osalta on ollut hankalaa. Toivon oppivani, toteaa Puljujärvi.

Tärkeintä tietenkin on se, että Puljujärvi on oppinut NHL:n tavoille.

– Alussa hänelle oli vaikeinta sopeutua NHL:ään odotuksiin nähden. Kaikki vertasivat häntä kaveriinsa (Patrik Laine), joka teki viime kaudella 36 maalia, Oilersin valmentaja Todd McLellan muistuttaa.

Meneillään oleva kausi on merkinnyt kuitenkin isoa steppiä Puljujärven kehityksessä, vaikka tasaisuutta kaivataan yhä enemmän.

– Hän on mennyt eteenpäin tällä kaudella. Hänellä on enemmän itseluottamusta ja meillä on parempi fiilis hänestä, McLellan muotoilee.

Juttua muokattu kello 21.33: Lisätty Sportsnetin jutun alkuperäislähteeksi Nordicbetin blogi.