NHL:n pahimpiin pettymyksiin tällä kaudella lukeutunut Montreal Canadiens pyrkii katkaisemaan kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kokeneen suomalaismaalivahti Antti ”Nemo” Niemen, 34, turvin.

Niemi aloittaa joukkueensa maalinsuulla lauantain vastaisena yönä pelattavassa ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Niemi on pelannut toistaiseksi viimeisimmän ottelunsa 23. joulukuuta Edmonton Oilersin vieraana.

Carey Price on urakoinut sen jälkeen ottelusta toiseen Canadiensin tolppien välissä ja joukkueen päävalmentaja Claude Julien on päättänyt antaa vihdoinkin harvinaisen vapaaillan luottoveskarilleen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän on antanut kaikkensa mitä hänellä on. Hän on taistellut jokaisessa pelissämme tuoden energiaa joukkueelle, Julien kuvailee Pricen panosta seuransa sivuilla.

Julien odottaa Niemeltä vastaavaa.

– Tämän vuoksi joukkueessa on kaksi maalivahtia. Toisiaan kakkosmaalivahti hyppää sinne ja voittaa pelejä. Olemme vakuuttuneita, että Nemo pystyy tekemään sen meille.

Niemi on ensimmäinen suomalainen Stanley Cupin voittanut maalivahti. Niemi juhli mestaruutta vuonna 2010 pelatessaan Chicago Blackhawksissa.