Nashville Predatorsin nuori maalivahti Juuse Saros, 22, pelasi uransa yhden ehdottomasti upeimmista otteluista NHL:n sensaatiojoukkue Vegas Golden Knightsia vastaan. Saros piti 43 loistavalla torjunnallaan Vegasin nollilla pohjustaen Predatorsille maukkaan 1-0-voiton.

Saros urakoi samaan aikaan AHL:n farmiseurassa, kun Predatorsin muut pelaajat viettivät vapaaviikkoaan ennen Vegasin kohtaamista. Se osoittautui enemmän kuin loistavaksi vedoksi joukkueen päävalmentaja Peter Laviolettelta.

– Se toimi todella hyvin sen sijaan, että olisimme pitäneet hänet pelaamattomana tauolla. Hän pelasi äärimmäisen hyvin siellä (Milwaukee Admirals). Saimme maalivahdin, joka oli torjunut laukauksia koko viikon tositoimissa, ja hän pelasi tänään todellakin loistavasti, Laviolette suitsutti Sarosta TSN:lle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Sarokselle nollapeli oli NHL-uran neljäs ja tämän kauden kolmas. Hänestä tuli samalla Predatorsin seurahistorian ensimmäinen maalivahti, joka on onnistunut pitämään kaksi kertaa nollan yli 40 torjuntaa vaatineissa otteluissa.

Saros masensi Vegasin kaikki pelimiehet ja erityisesti tähtihyökkääjä Jonathan Marchessaultin, joka laukoi kymmenen kertaa suomalaisvahtia kohti (katso video täältä).

– Hän on loistava pelaaja ja hänellä on monia näppäriä kikkoja, mutta olin valmis niihin, Saros kuittasi kylmänviileästi TSN:lle.

Saros hoiti hommansa sankarillisesti, ja ratkaisijan viitan kietaisi harteilleen puolestaan Kevin Fiala, joka viimeisteli ottelun ainoan maalin ajassa 48.00.

Predators painelee parhaillaan Central-divisioonan kakkospaikalla. Vegas porskuttaa Pacific-divisioonan ja Läntisen konferenssin piikkipaikalla.