Valtteri Filppula oli viime yön NHL-kierroksen ehdottomasti epäonnisin ja kenties myös masentunein suomalaispelaaja. Philadelphia Flyersin hyökkääjä joutui seuraamaan monen mielestä täysin syyttömänä jäähyaitiosta käsin New York Rangersin viimeistelemän voittomaalin.

Kohtalokas tilanne tapahtui avauserässä ja 1-1 -numeroissa, kun Rangersin Mats Zuccarello luisteli pää alhaalla Filppulaa päin. Törmäys oli raju mutta tahaton, ja Filppula ihmettelee vieläkin, miksi hänelle tuomittiin siitä jäähy.

– Vastustaja kaatui siinä pahan näköisesti, ja varmaan sen takia siitä tuli minulle jäähy. Ehkä olisi itsekin pitänyt yrittää alta pois. Kyllä minä Zuccarellon näin, mutta ei siinä kerennyt oikein tekemään mitään, ja pysähdyin vaan siihen, Filppula kertoi sportti.comille.

Filppula oli ehtinyt istua jäähypenkillä reilun minuutin, kun J.T. Miller järjesti Rangersin 2-1-johtoon. Se katkaisi Flyersin selkärangan, ja kotijoukkue palkitsi omansa Madison Square Gardenissa lopulta vakuuttavalla 5-1-voitolla.

Ottelussa tehtiin samalla myös historiaa. Rangersin ruotsalainen tähtimaalivahti Henrik Lundqvist torjui kauden 20. ja jo NHL-runkosarjauransa 425. voiton. ”Kuningas” Lundqvistista tuli taalaliigan historian ensimmäinen maalivahti, joka on voittanut vähintään 20 ottelua 13 kaudella putkeen.