NHL-seura Nashville Predatorsin suomalaismaalivahdeille on satanut tänään mainetta ja kunniaa. Juuse Saros taisteli viime yönä loistokkaan nollapelin ja joitain tunteja myöhemmin urheilutoimittajat vahvistivat Pekka Rinteen valinnan viime vuoden parhaaksi suomalaiseksi jääkiekkoilijaksi.

Rinne pohjusti viime vuonna Predatorsin tien Stanley Cupin finaaleihin asti, eikä seuran menestys tule jäämään tälläkään kaudella ainakaan veskareista kiinni.

– Uskomaton!, Predatorsin hyökkääjä Kevin Fiala kuvaa seuransa sivuilla enemmän kuin osuvasti Saroksen kauden kolmatta nollapeliä.
Sarokselle, 22, kirjattiin Vegas Golden Knightsista napatussa 1-0 -voitossa kunnioitettavat 43 torjuntaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Saroksesta tuli samalla Predatorsin seurahistorian ensimmäinen maalivahti, joka on onnistunut pitämään kaksi kertaa nollan yli 40 torjuntaa vaatineissa otteluissa. Temppu, johon Rinnekään, 35, ei ole siis vielä yltänyt.

– Ei vain tänään, vaan hän (Saros) on ollut epätodellisen mahtava koko kauden ja niin on myös Pekka. He pelastavat meidät. On aivan upeaa tietää, että meillä on noin hienot maalivahdit, Fiala jatkaa suitsutustaan.

Saros ja Rinne lukeutuvat niihin miehiin, jotka antavat mieluummin tekojen puhua puolestaan.

– Yritän vain pelata omaa peliäni, olla ajattelematta liikaa ja mennä sinne pitämään hauskaa ja tekemään parhaani, Saros toteaa työtään sen suuremmin romantisoimatta.