|New York City| Philadelphia Flyers taipui tiistaina New York Rangersille Madison Square Gardenissa 1-5. Flyersin suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Jori Lehterä eivät merkkauttaneet tehopisteitä.

Lehterä on joutunut tällä kaudella kovan kritiikin kohteeksi, eikä suinkaan aivan syyttä. Hänen tehonsa 26 Flyersin ottelussa 0+3.

ESPN:n suosittu toimittaja Greg ”Puck Daddy” Wyshynski mainitsi Lehterän artikkelissaan kahteenkin otteeseen. Hän viittasi taannoiseen pelaajakauppaan, jossa Lehterä siirtyi St Louis Bluesista Flyersiin. St. Louisiin Philadelphiasta siirtyi Brayden Schenn.

– Lehterä on nyt 41 pistettä Schenniä perässä, joten on Flyersin onni, että se sai kaupassa myös varausvuoroja, Wyshynski kirjoitti.

[readmore from=”suomalaiset”]

Twitterissä Wyshynskin artikkeli on poikinut valtavan määrä Lehterä-aiheisia kannanottoja, kaikki negatiivisia. The Athletic -julkaisun tilastonikkari Alexander Appleyard laskeskeli, että Lehterä on pelannut kaudella noin 24 minuuttia ylivoimaa. Hämmästyttävää on, että kyseisenä yv-aikana Flyersin verkko on heilunut useammin kuin vastustajan.

Lehterä pelasi New Yorkissa nelosketjussa Taylor Leierin ja Scott Laughtonin kanssa. Ketjun peli onnistui hyvin ja maalikin oli lähellä. Kiekkoa saatiin Rangersin päätyyn.

Muun muassa NHL Suomen kirjeenvaihtajana New Yorkissa toimiva toimittaja Pasi Tuominen yritti saada Lehterää haastatteluun. Lehterältä kommenttia ei herunut.