Colaradon Avalanchen hyökkääjää Mikko Rantasta, 21, voidaan luonnehtia hyvällä syyllä NHL:n tämän kauden suomalaissensaatioksi. NHL:n pelaajayhdistys NHLPA valitsi Rantasen vuoden ensimmäisen viikon ykköseksi. Rantanen takoi tuolloin tehot 3+5=8, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Pelaamissan 43 ottelussa tehot 15+26=41 tehtaillut Rantanen on jäänyt pisteittä kahdessa viimeisessä pelissä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Niin, pitääkö olla huolissaan? Ei pidä, vaikka lopullista läpimurtoaan puhkova pelimies ei siihen aivan sanatarkasti vastaakaan.

Hetkittäinen pisteettömyys ei nuorukaista suuremmin huoleta. Joukkueen etu tulee aina ensimmäisenä. Ja joukkueella kulkee todella lujaa: seitsemän voittoa putkeen, joista viimeisin irtosi kotona 3-1 -lukemin Anaheim Ducksista.

Avalanche on keski-iältään taalaliigan kolmanneksi nuorin nippu. Jokainen ottelu on samalla Avalanchelle eräänlainen näytön paikka ja Rantasen mukaan henkisesti vielä piirun verran enemmänkin.

– Nämä ovat meille eräänlaisia playoff-pelejä jo nyt, Rantanen muotoilee The Gazzettelle.

Rantanen muodostaa Avalanchen ykkösnyrkin Gabriel Landeskogin ja Ducksin siivet 2-0 -maalillaan suolanneen Nathan MacKinnonin kanssa.

Trio muodostaa mielenkiintoisen ja väkevän cocktailin. Rantanen on sulavaliikkeiden tilanteiden luoja, Landeskog se kova kaveri ja MacKinnon räiskyvä maalitykki. MacKinnon häärää NHL:n pistepörssin kolmannella sijalla saldolla 20+34=54.

– Olemme minusta kolme täysin erityyppistä pelaajaa, mutta se auttaa toisaalta paljon, Rantanen korostaa kokonaisuuden toimivuutta.

Colorado, jolla pyyhittiin vielä viime kaudella tylyäkin tylymmin lattiaa, on voittoputkestaan huolimatta edelleen takaa-ajajan asemassa Läntisessä konferenssissa.

Playoff-viivan paremmalla puolella majailevilla Dallasilla ja Minnesotalla on molemmilla kaksi pistettä Coloradoa enemmän. Tosin Rantasen nipulla on Minnesotaan nähden kolme ja Dallasiin verrattuna kaksi ottelua vähemmän pelaamatta.