Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov loistaa uransa huipulla niin pelillisesti kuin suosionsakin puolesta. Barkovin valinta NHL:n tähdistöotteluun räjäytti lopullisesti potin. ”Sashan” tai ”Barkyn” – kuten haluatte – nimi on nyt kaikkien Panthers-fanien huulilla.

Meneillään olevan kauden 42 ottelussa tehot 14+26=40 takonut Barkov, 22, koetaan Panthersissa nuoresta iästään huolimatta jo eräänlaisena veteraanina. Hänen ensimmäinen maalinsa Panthersin paidassa syntyi jo 18 vuoden ja 31 päivän iässä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Se merkitsi historiaa, mutta silti vasta pelkkää haaleaa esimakua tulevasta. Panthersissa on järkkymätön usko siihen, että Barkovilla on vielä paljon, todellakin paljon enemmän annettavanaan joukkueelleen.

– Hän johtaa meidät luvattuun maahan! Florida Pantrehersin GP:n Dale Tallon innostuu maalailemaan kuvaannollisesti Miami Heraldille.

Luvatulla maalla Tallon tarkoittaa mestaruutta.

– Olemme mahtavassa asemassa ja meitä odottaa loistava tulevaisuus. Haluamme voittaa Stanley Cupin. Seuraavista kymmenestä vuodesta tulee hienoa aikaa, Tallon lupaa.

Tallon antaa samalla ymmärtää, vähintäänkin rivien välistä, että Barkov on hänen visionsa kenties se merkittävin kulmakivi. Barkovista pidetään Panthersissa, ja hän pitää pelaamisesta joukkueessa. Niin, ja viihtyy mainiosti aurinkoisessa Floridassa.

Barkoville on tarjottu tällä kaudella paljon, jopa ennätysmäärä vastuutta. Mies on kiittänyt luottamuksesta ja hoitanut urakkansa viimeisen päälle, mukisematta, määrätietietoisesti ja kuuliaisesti, kuten työmiehen kuuluukin.

Barkovista löytyy tunnetusti myös iso ripaus armoitetun taiteilijan piirteitä varsinkin jäällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ujon ulkokuoren alta pilkottava sympaattisuus viehättää sekin ”Sasha” Barkovina viisi vuotta sitten Floridaan rantautuneessa pelimiehessä.

– Nyt suurin osa kutsuu kuitenkin minua nimellä Barky. En ole varma, mistä tämä nimi on peräisin, mutta pidän siitä, Barkov heittää Miami Heraldille.