© Kuva: Getty Images

”Uskomaton, loistava, yksi parhaista” – nuori suomalaisvahti hurmaa ja häikäisee

Nashville Predatorsin Juuse Saros, 22, kasvaa kohinalla korkoa kokeneen Pekka Rinteen, 35, takuuvarmassa opissa. Lopullista läpimurtoaan meneillään olevalla kaudella puhkovaa Sarosta luonnehditaan syystäkin NHL:n yhdeksi lupaavimmista maalivahdeista.

Fansided-sivusto on tehnyt kauden puolivälin analyysin Predatorsin nuoremmista pelimiehistä, ja Saros kuittaa toimittaja Michael Wadelta käytännössä pelkkiä kehuja.

– Hän on tosiaankin ansainnut maineensa tällä kaudella. Saroksen esitykset ovat olleet uskomattomia, Wade hehkuttaa.

– Saros käynnisti kauden parilla huonommalla pelillä, mikä aiheutti vähän närästystä faneissa, mutta hän on sen jälkeen osoittanut olevansa ehdottomasti oikea mies tähän tehtävään, Wade jatkaa.

Rinne on ykkönen, mutta Saros jo paljon enemmän kuin pelkkä luukkuvahti. Hän on käyttänyt saamansa tilaisuudet pääosin loistavasti edukseen.

– Ainakin kaksi voittoa on tullut täysin hänen sooloesityksillään. Monella joukkueella on ongelmia kakkosmaalivahdin osalta, mutta Saros pystyy tarjoamaan joukkueelleen mahdollisuuden. Nuori suomalaismaalivahti pysyy yhtenä joukkueensa avainpelaajista, ja hänen luotetaan Predatorsin jatkaessa taistelua playoff-paikasta, Wade paaluttaa.