Suomalaistähti on kivunnut ”mopoauton puikoista F1:n rattiin” – NHL:n luultavasti parhaiten säilynyt salaisuus!

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Florida Panthersin päävalmentaja Bob Boughner kuvailee vihdoinkin ansaitsemaansa arvostusta nauttivaa Aleksander Barkovia enemmän kuin osuvasti Sun Sentinel-lehden sivuilla: NHL:n luultavasti parhaiten säilynyt salaisuus!

Boughner viittaa tällä Barkovin pelilliseen panokseen, joka on ollut monen mielestä taalaliigan kenties jopa aliarvostetuinta huimiin taitoihin nähden.

Mutta ei ole enää.

Barkovin, 22, tähti loistaa nyt kirkkaampana kuin koskaan. Valinta NHL:n tähdistöotteluun on iso asia, mutta vieläkin kovempi juttu on se, miten ”Sasha” on hommansa meneillään olevalla kaudella jäällä hoitanut.

– Ne pienet asiat tekevät minuun suuremman vaikutuksen enemmän kuin mikään muu. Ei se ole sitä, kuinka monta maalia hän tekee ja syöttää. Se on se, miten hän vetää vaikeimman roolin läpi illasta toiseen ja löytää tavan kääntää se edukseen. Ja kaikki taito sen päälle. Se on todella vaikuttavaa, Boughner kehuu isoja minuutteja urakoivaa sentteriä.

Boughner muistuttaa, että Barkov on vetänyt kaikki viisi kauttaan juuri tätä roolia Panthersissa. Ensin raakileena ja nyt kukkaansa puhjenneena pelimiehenä.

Barkov saapui Floridaan kielitaidottomana 17-vuotiaana teinitähtenä, jonka määrätietoisuus on paistanut koko ajan läpi kaikessa tekemisessä. Hän saattaa vaikuttaa ja kuullostaa kainolta, mutta hän ei tosiaankaan kainostele.

Barkov on kuvainnollisesti kehittynyt viidessä vuodessa mopoauton puikoista täysveriseksi F1-kuljettajaksi.

Niin, Barkov tosiaankin kurvaili Tampereella mopoautolla ennen rantautumistaan Floridaan. Hän ajoi Floridassa ajokortin ja tapa, jolla hän sen hankki, kiteyttää tavallaan myös koko kupletin juonen kaukalossa.

– Sama juttu täällä kuin Tampereellakin. Painetaan jarrua ja kaasua, Barkov kuittasi tuolloin Sun Sentinelille.

Vastaus tuli varsinaisen ajokokeen osalta. Teoriapuolihan oli vähän niin ja näin vaatimattoman kielitaidon vuoksi. Barkov reputti ensimmäisen teoriakokeen, mutta sen jälkeen hän ei olekaan sitten reputtanut enää missään.

– Olen tuntenut olevani oikeassa paikassa ja oikeassa joukkueessa heti siitä lähtien, kun saavuin tänne. Meillä on ollut aina hyviä johtavia pelaajia ja kapteeneita. Olen oppinut paljon Jovanovskilta (Ed), Mitchelliltä (Willie) ja nyt MacKenzielta (Derek).

Barkovin harteille sovitellaan nyt tuota samaa viittaa.

– Minusta jokainen on johtaja tässä joukkueessa. Jokaisella on oma roolinsa ja jokainen pyrkii toteuttamaan sen jäällä ja sen ulkopuolella. Toiset ovat äänekkäimpiä jäällä ja toiset taas pukuhuoneessa. Minä en ole lainkaan äänekäs pukuhuoneessa, pudottelee Barkov.

Hän antaa tekojen puhua puolestaan jäällä ja kaikki viittaa juuri nyt vahvasti siihen, että yhä upeampaa on luvassa.

– Barkov tekee itseään koko ajan paremmaksi ja kuuluisamaksi. Seuraava ison askeleen hän ottaa tältä osin playoff-peleissä, Boughner vakuuttaa.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia