Onko tässä 30 maalin suomalaistykki? – Mojova arvio suossa tarponeesta NHL-hyökkääjästä

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Montreal Canadiens on tarponut tällä kaudella syvällä suossa NHL:ssä, eivätkä joukkueen suomalaishyökkääjän Artturi Lehkosen otteet ole nekään suuremmin säväyttäneet. Parempaa, paljon parempaa Lehkoselta on kuitenkin luvassa, mikäli Sportsnetin Andrew Berkshiren viiltävä analyysi toteutuu.

Loukkaantumisten kanssa kärvistellyt Lehkonen, 22, on pelannut 26 ottelua varsin vaatimattomin tehoin 2+4=6. Tahti on ollut tahmea viime kauden maalisaldoon (18) nähden.

Berkshire on kuitenkin vakuuttanut siitä, että Lehkosen taholta tärähtää kauden jälkimmäisellä puoliskolla, kunhan nuorukainen saa taas juonesta kiinni. Potentiaalista se ei jää ainakaan kiinni.

Canadiensin kehno kokonaisuus on syönyt samalla myös Lehkosen terää. Berkshire näkee, että Lehkonen on ollut yksi Canadiensin kammottavan jumin henkilöitymistä.

– Joukkue ei ole saanut asioita kuntoon hyökkäyspäässä. Hänellä (Lehkonen) oli loukkaantuminen, jonka vuoksi hän oli sivussa ison osan tästä kaudesta. Hän on kuitenkin niiden viiden pelaajan joukossa, jotka ovat saaneet eniten vaarallisia maalipaikkoja NHL:ssä ja hän on myös kymmenen eniten tavallisia maalipaikkoja saaneiden pelaajien joukossa, Berkshire muistuttaa.

Ja sitten Berkshiren kynästä tulee se, mitä tietenkin eniten suomalaisittain odotetaan. Lehkonen on maalintekijä isolla alkukirjaimella.

– Uskon hänen olevan tuleva 30 maalin mies. Hän tulee takomaan hemmetisti enemmän maaleja kauden toisella puoliskolla.

Lehkosen viime kauden laukaisuprosentiksi kirjattiin 10,5. Meneillään olevalla kaudella se on ollut toistaiseksi vain 3,3. Se ei kuitenkaan analyytikon silmiä sumenna.

– Hänestä viritetään vielä korkean tason maalintekijää NHL:ään, Berkshire alleviivaa vankkana näkemyksenään.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia