© Kuva: Getty Images

NHL:n entinen kestomenestyjä saa faninsa raivon partaalle! GM pitää itsepintaisesti vanhasta kiinni

NHL-seura Detroit Red Wings oli vuosikaudet liigan kestomenestyjä. Joukkue selvitti tiensä 25 vuonna putkeen pudotuspeleihin, mitä voidaan pitää nykyisessä NHL-liigassa sensaatiomaisena saavutuksena.

Nyt on toisin. Joukkueen pitkä pudotuspeliputki katkesi viime kaudella, ja suuruuden luonut GM Ken Holland on nyt tulilinjalla.

Red Wings on jäämässä jälleen ulos pudotuspeleistä ja joukkue on vahvasti muuttunut vakaasta pudotuspelijoukkueesta jälleenrakentajaksi. Muutos on jo käynnissä, mutta se vaatii aikaa.

On tosin epäselvää, onko Holland enää rakentamassa Red Wingsin uutta tulemista vai ottaako ohjat joku muu. Hollandin sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen, eikä uudesta sopimuksesta ole puhuttu.

– Nautin tästä haasteesta. Olen täynnä energiaa. Tiedostan toki myös sen, että tämä (uudelleenrakennus) ottaa hyvin paljon aikaa. Todella paljon aikaa. Ymmärrän, että fanimme ovat turhautuneita. Kun on tottunut pelaamaan koko ajan pudotuspeleissä, on turhauttavaa olla voittamatta enää niin paljon, Holland sanoi Detroit Newsille.

Hollandia ei häiritse se, että hänen sopimuksensa on katkolla ja uutta ei ole ainakaan vielä takataskussa.

– Ei se minua haittaa. Johdan tätä joukkuetta niin kuin olen aina tehnyt. Teen asiat sillä tavalla kuin olisin vielä täällä kauan. Teen päätöksiä silmällä pitäen vuosien 2020, 2021 ja 2022 Red Wingsiä, Holland sanoi.

Mihin seura haluaa mennä?

Red Wingsin faneja on jo pitkään häirinnyt se, ettei joukkueesta oikein tiedä, mihin suuntaan se haluaa mennä. Uudelleenrakennus on tavallaan käynnissä, mutta samaan aikaan joukkue yrittää menestyä myös tässä ja nyt. Se ei ole oikein toimiva rakenne nykyisessä NHL:ssä.

Tästä asiasta murehtivat fanit ehkä toivoisivat, että GM:n pestiin tarttuisi ensi kesänä joku toinen mies, sillä Holland ei ole luopunut periaatteistaan.

– Minun filosofiani on se, että yritämme olla mahdollisimman kilpailukykyisiä, sillä kun puhutaan uudelleenrakentamisesta, mistään ei ole mitään takeita. Joskus ne pelaajat, joiden on ajatellut olevan tulevaisuuden rakentajia, eivät sitä olekaan. Joten pidän kiinni kulttuuristamme ja yritän viedä sitä myös tuleville sukupolville, Holland linjasi.

Detroit-fanien ei kannata odotella joukkueeltaan hirveän isoja peliliikkeitä siirtorajalla. Holland ei ole ”myyjänä” markkinoilla.

– Markkinoilla se menee niin, että joko pidät nykyisen joukkueesi tai sitten myyt. En näe meitä kauppaamassa mitään pois, vain jotta pääsisimme sen vuoksi pudotuspeleihin. Joko joukkueemme on riittävän hyvä sinne, tai sitten jäämme tähän ja varaamme hyvin kesällä. En halua käyttää sanaa uudelleenrakentaminen, sillä se antaisi viestin, ettemme yritä menestyä, Holland painotti.

Red Wings voitti 1990-luvulla kaksi Stanley Cupia ja juhli myös 2000-luvulla vielä kahdesti. 2008 tulleen Stanley Cupin jälkeen joukkue oli vielä 2009 finaaleissa häviten ne Pittsburgh Penguinsille, mutta sen jälkeen käyrä on ollut laskussa.

Voi mennä vuosikausia, ennen kuin Red Wings nousee taas jaloilleen. Se tuskin tapahtuu Ken Hollandin johdolla.