NHL:n suurlupaus kieltäytyi olympialaisista

© Kuva: Getty Images

Kanadalainen TSN-kanava uutisoi, että nuorten MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu puolustaja Cale Makar olisi kieltäytynyt edustamasta Kanadaa Pyeongchangin olympiakisoissa. Makar olisi valittu olympiajoukkueeseen, mutta mies itse ei halunnut Etelä-Koreaan lähteä.

Makar, 19, oli Colorado Avalanchen viime kesän ykkösvaraus. Avalanche varasi hänet numerolla neljä. Puolustajista hänet huudettiin toisena Dallas Starsin numerolla kolme varaamaan Miro Heiskasen jälkeen.

Tällä kaudella Makar ei vielä NHL:ään lähtenyt. Hän pelaa yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa Massachusetts Amherstin joukkueessa.

Nuorten MM-kisoissa Makar voitti Kanadan joukkueessa kultaa. Hän oli turnauksen tehokkain puolustaja tehtyään neljä maalia ja kerättyään neljä syöttöpistettää.

Kanada ilmoittaa olympiajoukkueensa torstaina. Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa kiekkoilevia NHL:n sopimuspelaajia joukkueeseen ei voi valita, koska NHL sanoi olympialaisille ei, mutta yliopistopelaajana Makar olisi voinut edustaa Kanadaa.

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!