Amerikkalaismediajätti ESPN on listannut verkkosivuillaan suosikit NHL-palkintojen saajiksi kauden lopussa. Listalta on löydettävissä kenties yksi yllättäväkin nimi ja pari vähemmän yllättävää nimeä.

Toimittaja Greg Wyshynskin mielestä ykkössuosikki Hart Trophyn eli liigan arvokkaimman pelaajan palkintoon on Coloradon hyökkääjä Nathan MacKinnon. Tästä voi moni olla eri mieltä, sillä palkintoa ollaan yleisen mielipiteen mukaan ojentamassa tässä vaiheessa Tampan supertähti Nikita Kutsheroville. MacKinnon on kuitenkin takonut 41 otteluun jo 52 tehopistettä ja toisaalta hän on kantanut Coloradon joukkuetta läpi kauden. MacKinnonia tuskin valitaan, mikäli Colorado ei selvitä tietään pudotuspeleihin, mutta jos niin kuitenkin käy, voi hänen valintansa tulla ajankohtaiseksi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Pistepörssin voittajasuosikki on ESPN:n listauksen mukaan huomattavasti vähemmän yllättävä nimi. Sen palkinnon Wyshynski ojentaisi tässä vaiheessa juuri Kutsheroville.

Parhaan puolustajan Norris Trophy on aina yleisen kiistan aiheena: pitäisikö siihen valita oikeasti paras puolustaja vai eniten pisteitä tehnyt puolustaja? Wyshynskin mukaan on parempi valita ensimmäinen vaihtoehto ja hän ehdottaa palkinnon saajaksi Los Angeles Kingsin Drew Doughtya.

Parhaaksi maalivahdiksi hän valitsi puolestaan Tampassa loistaneen Andrei Vasilevskin. Tulokkaan palkinto voitaisiin puolestaan ojentaa vaikka heti Vancouverin Brock Boeserille, joka on tehnyt hurjaa jälkeä. Toisaalta myös Islandersin Matt Barzal on pelannut loistavasti ja hän on varmasti valinnasta eri mieltä.

Palkinto, josta tuskin kukaan on eri mieltä, on parhaan valmentajan palkinto. Kyseessä on merkittävä yllätys, mikäli sensaatiojoukkue Vegas Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant ei tuuleta kauden lopussa Jack Adams Trophyn kanssa. Ketkä sitten ovat finalistit palkintoon?

– Ne kaksi kaveria, jotka häviävät Gallantille, Wyshynski hauskuutti.