NHL järjesti verkkosivuillaan kilpailun, jossa sai äänestää mielestään NHL:n kaikkien aikojen komeinta pelipaitaa. Ääniä annettiin lähes kuusi miljoonaa.

[readmore from=”uutiset”]

Voiton vei Chicago Blackhawksin pelipaita. NHL:n perinteikkään seuran pelipaita on suunniteltu 1956, eikä muutoksiin ole ollut vuosien varrella tarvetta.

– Paidassa on vanha monellakin tapaa klassinen tyyli. On upeaa, että saa kantaa tuota pelipaitaa. Kaikki taitavat pitää tuota logoa klassisena ja se on lähes ajaton. Sillä on tietenkin yhteyttä Original Six -seuran historian ja perinteiden kanssa, kommentoi Blackhawksin tähtihyökkääjä Jonathan Toews NHL:n verkkosivuilla.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui hieman yllättäen Hartford Whalersin alkuperäinen pelipaita. Hartford Whalersin taru NHL:ssä käsitti vuodet 1979-97. Seura muutti Connecticutista Pohjois-Carolinaan ja tunnetaan nykyään nimellä Carolina Hurricanes.

Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui Anaheim Mighty Ducksin alkuperäinen ankkapelipaita, jota muun muassa Teemu Selänne kantoi 1990-luvulla. Nykyään Mighty Ducks tunnetaan nimellä Anaheim Ducks.