Pavel Bure, ”The Russian Rocket” jätti Vancouver Canucksin kannattajiin lähtemättömän vaikutuksen NHL:n tulokaskaudella 1991-92, jolloin hän häikäisi 34 maalillaan. Tällä kaudella Vancouverissa vuorostaan ihailua herättää Bureakin kovemmaksi viimeistelijäksi mainostettu tulokas.

Jos nimi ei ole vielä jostain syystä tuttu, niin painakaa tämä visusti mieleen: Boeser, Brock Boeser.

[readmore from=”suomalaiset”]

Yhdysvaltalainen Boeser, 20, on viimeistellyt 36 pelissään jo kunnioitettavat 21 maalia.

Tahti on jopa tuimempi kuin Burella aikoinaan. Bure teki vain 12 maalia 42 ensimmäisessä ottelussaan, kunnes sitten leuat loksahtivat: 22 osumaa kauden 23 viimeisessä pelissä!

Boeseria on vertailtu hanakasti Bureen. Hän on täynnä räjähtävää voimaa, mutta ei, hän ei ole luistelijana lähelläkään Buren tasoa, eikä sitä koskaan tule olemaankaan.

Mutta Boeserilla on yksi Bureakin kovempi ominaisuus, joka kukaties nostaa hänet vielä todelliseen tähteyteen taalaliigassa.

Oikealta tykittävän Boeserin ruoskan lailla sivaltava rannelaukaus on todella painava.

Canucks-kippari Henrik Sedin on kertonut, että hän ei ole nähnyt reilun 17 vuoden mittaisella NHL-urallaan koskaan puhtaampaa viimeistelijää. Paljon sanottu, sopivasti kotiinpäin vetoa, mutta totta vähintäänkin toinen puoli puhuttaessa Boeserista.

– Tykkään asettaa tavoitteet korkealle. Ajattelin, että 20 maalia olisi hyvä tavoite koko kaudelle. Nyt tuo raja meni rikki jo ennen joulua. Onhan tämä ollut aivan huimaa, Boeser myöntää Sportsnetille.

– Olen huomannut vertaukset Bureen ja muihinkin, mutta en niitä sen suuremmin mieti. Jos vertaa itseään tuollaiseen kaveriin, niin se tuntuu hullulta ja epätodelliselta. En todellakaan koskaan uskonut, että tulen NHL:ään tällä tavoin, Boeser jatkaa.

Boeser ei halua pitää sen suurempaa ääntä itsestään, vaikka ympärillä alkaakin käydä jo melkoinen kohina ja kuhina.

– Hän on hiljainen kaveri, eikä hänessä näy suurta muutosta malliin ”katsokaa minua, katsokaa minua”. On erittäin hyvä, että hän pysyy nöyränä. Ja ymmärtää myös sen, että tämä kausi on sittenkin vielä kaukana sen lopusta, Canucksin valmennusryhmään kuuluva Manny Malhotra alleviivaa Sportsnetille.

– Mutta ei sitä kukaan voi kiistää: onhan kyseessä todella kovan luokan kaveri, lataa Malhotra oma aktiiviura vielä tuoreessa muistissa.