Ruotsi voitti nuorten MM-kisoissa Buffalossa alkulohkonsa häviämättä yhtään ottelua. Alkusarja päättyi Ruotsin kannalta kuitenkin synkästi. Viimeisessä Ruotsin 4-3 -voittoon rankkareiden jälkeen päättyneessä ottelussa Venäjää vastaan Ruotsin kapteeni Lias Andersson loukkasi olkapäänsä.

Anderssonin jatko turnauksessa on epävarmaa. Hänen kohtalonsa selvinnee uudenvuodenpäivänä suoritettavassa lääkärintarkastuksessa. Aftonbladetin mukaan tilanne ei vaikuta lupaavalta.

Andersson, 19, on New York Rangersin ykkösvaraus viime kesältä. Hän oli koko NHL:n seitsemäs varaus.

Tällä kaudella Andersson on kerännyt SHL:ssä 22 ottelussa tehopisteet 7+7=14. Hän on Ruotsin lupaavimpia senttereitä.

Alkusarjan jälkeen Andersson on nuorten MM-turnauksen pistepörssissä toisena. Hänen tehopisteensä neljästä ottelusta ovat 5+1=6.

Ruotsin joukkueesta löytyy taitoa laajalla rintamalla, mutta Anderssonin tasoisen pelaajan poissaolo on menetys mille tahansa joukkueelle. Ruotsin MM-kultamahdollisuudet heikkenevät varmasti, jos Andersson ei kykene jatkamaan turnausta.

Puolivälieräottelussa tiistaina Ruotsi kohtaa Slovakian. Siinä ottelussa Ruotsi on merkittävä suosikki ilman Anderssoniakin, mutta välieräottelussa vastus kovenee merkittävästi.