Suomalaishyökkääjä Eri Haulan edustamasta Vegas Golden Knightsista ei ole enää aikoihin kohistu vain NHL:n laajennusjoukkueena. Läntisen konferenssin kärjessä porskuttavaa nippua hehkutaan syystäkin taalaliigan sensaatiojoukkueeksi. Puheet tuhkimotarinasta ovat perusteltuja.

Las Vegasissa – kuinkas muuten – lyödään jo vetoja Knightsin finaalipaikasta. Knights on sulattanut kaikkien sydämet. Hurmio on päällä kaukalossa ja lehtereillä – aivan kaikkialla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Joukkue ja hurlumhei-meininki on lyönyt kaikki myös ällikällä päävalmentaja Gerard Gallantia myöten.

– Otin tämän työn vastaan huhtikuussa ja fanien vastaus on ollut aivan uskomaton. Kukaan ei uskonut, että tämä voisi mennä näin hienosti. Jääkiekko on tosiaankin lyönyt itsensä läpi täällä, Gallant alleviivaa The Province-lehdelle.

Golden Knights on kiistatta yksi NHL:n parhaista joukkueista ja sen kotiyleisö kenties jopa jo paras. T-Mobile Arena myydään illasta toiseen täyteen ja meteli on korvia huumaava.

– Se on hauska rakennus. Se rokkaa aina. Se on yksi liigan parhaista, kokenut kanadalaispuolustaja Deryk Engelland vahvistaa The Provincelle.

Engellend toteuttaa 35-vuotiaana yhtä unelmaansa Vegasissa. Hän luuli jo uransa olevan lopuillaan, mutta kotikulmilla tarjoutunut uusi mahdollisuus on muuttanut mielen. Oikeastaan kaiken.

– Mahdollisuus pelata Vegasissa ja toivottavasti myös joskus päättää ura täällä on aivan mahtavaa.

Knightsin muukalaislegioona on hitsautunut nopeassa ajassa saumattomaksi soturien yhtenäisyydeksi. Hyökkäys toimii, puolustus toimii ja asemiin ei jäädä makaamaan.

– Kaverit, jotka meillä on pukuhuoneessa, se luonne jonka olemme osoittaneet joukkueena ja miten tämä kausi on sujunut – se on uskomatonta!, Engellend lataa haltioissaan.