Yhdysvaltojen ja Kanadan NHL-lupaukset kohtasivat perjantaina MM-kisoissa ulkoilmaottelussa NFL-joukkue Buffalo Billsin stadionilla. Lumipyrystä ja pakkasesta huolimatta ottelu saatiin pelattua loppuun kolmessa ja puolessa tunnissa. Yhdysvallat voitti pidemmän kaavan jälkeen rankkarikisan päätteeksi 4-3.

Katsojat kehuivat tapahtumaa, vaikka liikenneruuhkien takia kaikki eivät ehtineet aivan ajoissa paikalle. Tv-katsojat eivät saaneet kuitenkaan parasta palvelua. Kuvakulmat olivat onnettomia.

Viasatin tv-selostaja Antti Mäkinen purki twiitissään monen tv-katsojan tunteet sanoiksi.

Antti Mäkinen

@makinenantti
Tämä #u20fi ulkoilmapelin TV-toteutus hämmentää. Kaikki, siis ihan kaikki, ohjaajasta kameraryhmään on täysin amatöörimäistä. Miten on mahdollista?

Ulkoilmaotteluissa riittää viehätystä ja pr-arvoa, mutta hyvä kysymys on, ovatko ne sopivia MM-turnauksiin, joissa jokaisella ottelulla on paljon merkitystä. Pelataanhan nuorten MM-kisojen alkusarjassa vain neljä kierrosta, kun NHL:n runkosarja käsittää 82 kierrosta.

Toronto Star -lehden kolumnisti Bruce Arthur on ollut yksi median edustajista, joka ei ole pitänyt ulkoilmaottelua nuorten MM-kisoissa mielekkäänä. Monissa kriittisissä arvioissa on todettu, etteivät joukkueet ulkojäällä ”kaiken sekavuuden keskellä” saa itsestään parasta irti.

[readmore from=”U20 MM-kisat”]

Nuorten MM-kisoille ottelu toi Pohjois-Amerikassa kuitenkin julkisuutta. Siitä uutisoitiin Yhdysvaltojen medioissa laajemmin kuin nuorten MM-kisoista tavallisesti.

Jääkiekko on Yhdysvalloissa hyvin pieni laji, jos vertailukohtaa haetaan koripallosta, baseballista ja amerikkalaisesta jalkapallosta. Suosiotaan paljon kasvattanut ”eurooppalainen” jalkapallokin (soccer) on viemässä jääkiekon markkinoita.

Bisneksen kannalta ulkoilmapeli oli jääkiekon kannalta hyvä veto, vaikka urheilullinen mielekkyys olikin kyseenalaistettavissa.