Washington Capitalsin supertähti Aleksandr Ovetshkin lähtee NHL-kauden toisella puolikkaalla jahtaamaan hurjaa rajapyykkiä.

Ovetshkinilla on tällä hetkellä kasassa NHL-urallaan 581 maalia, joten hän on enää 19 maalin päässä maagisesta 600 NHL-maalin rajapyykistä.

Ovetshkin on tehnyt tällä kaudella 23 maalia 37 ottelussa. Se tekee keskiarvoksi 0,62 maalia ottelua kohden, joten jatkamalla samaan tahtiin loppukaudella Ovetshkinin pitäisi pystyä tuo rajapyykki saavuttamaan.

600 maalin kerhossa on nyt 19 pelaajaa, joiden joukossa muun muassa suomalaislegendat Jari Kurri ja Teemu Selänne. Kurri on 20 osuman päässä Ovetshkinista. Kurri teki mittavalla NHL-urallaan yhteensä 601 maalia. Selänne on vielä tovin karussa venäläiseltä, sillä ”The Finnish Flash” iski urallaan 684 maalia.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ovetshkin on tehnyt edellisissä kahdeksassa ottelussa vain kaksi maalia, ja kolme edellistä peliä venäläinen on viettänyt ilman maaleja. Tämä on Ovetshkinin tapauksessa silti jopa hyvä merkki, sillä edellisen ”kuivan kauden” jälkeen supertähti tykitti maaleja kuin liukuhihnalta. Marraskuussa hän pelasi kuuden ottelun maalittoman jakson ja iski heti sen jälkeen kahdeksan maalia seitsemässä ottelussa.

Ovetshkinilla on vielä 41 ottelua aikaa iskeä nuo puuttuvat 19 maalia noustakseen 600 maalin kerhoon. Sen pitäisi riittää.