Kahtena viime vuonna Stanley Cupin voittanut Pittsburgh Penguins on ajautunut pahaan kriisiin.

Penguins hävisi viime yönä Anaheim Ducksille kotonaan nöyryyttävästi lukemin 4-0 ja joukkue valahti kolmen pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Seuran GM Jeremy Rutherford on aikaisemmin väläytellyt mahdollisuutta suurelle vaihtokaupalle, mutta nyt se saattaa olla vielä lähempänä totuutta.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos paljasti Hockey Night In Canada -lähetyksessä, että yksi pelaaja, jonka nimi pyörii siirtohuhuissa parhaillaan, on tähtipakki Kris Letangin.

Letangin kausi on mennyt pahasti alakanttiin, kun hänellä on 36 pelissä kasassa tehot 2+23=25. Miehen plus miinus -tilasto on pakkasella -13.

– Letangilla on ollut karsea kausi. Hän ei ole saanut takaisin sitä magiaa, jota hänellä oli vielä ennen viime kaudella tapahtunutta loukkaantumista, Kypreos sanoi.

Letangilla on vielä jäljellä neljä vuotta suurta 7,25 miljoonan dollarin palkan sopimusta, joten toimittaja huomauttaa, että Penguins olisi valmis ottamaan siitä osan itselleen vaihtokaupassa.

Sportsnetin toinen toimittaja Elliotte Friedman kertoo, että Penguins hakee vaihtokaupassa yhtä laitahyökkääjää ja yhtä sentteriä.

Letangilla on sopimuksessaan pykälä, minkä ansiosta hän voi valita 12 NHL-joukkuetta mihin hän ei halua joutua vaihtokaupassa.

NHL:ssä on parhaillaan joulun takia siirtokielto, joten vaihtokaupan voi tehdä virallisesti vasta joulukuun 27. päivän jälkeen.