NHL:n supertähti ja Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin on palannut tällä kaudella maalipörssin kärkeen. Ovetshkin on iskenyt tällä kaudella jo 23 maalia, ja sillä saldolla hän jakaa maalipörssin kärkipaikan yhdessä Tampa Bayn Nikita Kutsherovin kanssa.

Ovetshkin on jo 32-vuotias. Maalitykin uran arveltiin olevan jo hiljalleen laskusuunnassa, mutta mitä vielä! Tällä kaudella Ovetshkin on ollut yhtä vaarallinen maalitykki kuin nuoruusvuosinaan.

Se on vaatinut kuitenkin muutoksen tähden pelaamiseen. Washington Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz sanoo yhden asian erityisesti muuttuneen aiempaan verrattuna.

– Isoin asia Ovetshkinin pelissä on luistelu. Hänestä on jälleen tullut se vaarallinen pelaaja, joka on koko ajan liikkeessä, Trotz sanoi Sportsnetin mukaan.

– Tunsin, että hänen pelissään oli liikaa liukumista. Ajattelin, että hänen pitää saada jalkansa liikkeelle, jotta hän pääsee niihin väleihin, mihin hän ei viime kaudella ehtinyt. Hän meni kesällä naimisiin, ja kun hän palasi kuherruskuukaudelta takaisin, hän alkoi työstää asiaa, jotta voisi parantaa sitä, Trotz jatkoi.

Ovetshkinin ja tutkapari Nicklas Bäckströmin jälki on ollut tällä kaudella tuhoisaa. Kaksikon on täydentänyt yllättävä nimi. Capitalsin kesän 2012 varaus Tom Wilson on ollut se puuttuva palanen tulosyksikössä. Valinta oli tietoinen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Laitoimme ”Ovien” ja ”Bäcksin” takaisin yhteen, ja Tom on nuori kaveri, joka tuo energiaa tuohon ketjuun. Siinä meillä on iso ketju. Kaikki pelaajat ovat isokokoisia ja he tuovat kaikki oman juttunsa ketjuun. Se on meille hyvin tärkeä ketju, Trotz hehkutti.