Jori Lehterä pääsi suomalaismedioissa torstaina otsikoihin. Ei sen takia, että olisi pelannut loistavan ottelun, vaan siksi, että sai NHL:ssä peliaikaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Philadelphia Flyers antoi Lehterälle vastuuta kotiottelussaan Detroit Red Wingsiä vastaan seitsemän minuuttia ja 33 sekuntia. Lehterä pelasi Flyersin pelaajista kaikkein vähiten.

Jo itse otteluun pääseminen oli Lehterälle voitto. Edellisen kerran Flyers oli antanut hänelle vastuuta 2. joulukuuta.

Lehterä siirtyi NHL:ään St. Louis Bluesin joukkueeseen Sotshin olympiakauden jälkeen 2014. Hänen NHL-uransa alkoikin hyvin ensimmäisen kauden tehopisteiden oltua 14+30=44 ja toisen 9+25=34.

Viime kausi oli Lehterältä heikompi. Seuravaihtokaan ei tuottanut toivottua tulosta, vaan tilanne on kääntynyt heikommaksi, kun Lehterän palvelukset eivät tahdo Flyersille kelvata.

Tällä menolla Lehterän ura NHL:ssä saattaa olla pian ohi. Peli on yhä nopeampaa ja parikymppiset superhyökkääjät valtaavat kokeneemmalta kaartilta yhä lisää elintilaa.

Ennen siirtymistään NHL:ään Lehterä loisti KHL:ssä. NHL-uran jälkeen hänelle löytynee kyllä kysyntää ruplaliigasta.

Philadelphia voitti Detroitin 4-3. Flyersin toinen suomalaispelaaja Valtteri Filppula jäi hänkin pisteittä. Peliaikaa Filppula sai 18 minuuttia ja 27 sekuntia.