Anaheim Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle on päätynyt todella rajuun ratkaisuun herätelläkseen joukkueensa tehokkainta puolustajaa hoitamaan myös oman tonttinsa paremmin.

Paljon peliaikaa ja vastuuta saanut, hanakasti hyökkäyksiin lähtevä Brandon Montour, 23, on viimeistellyt 33 ottelussa 16 tehopistettä, mutta Ducksin kärsimää 1-4-tappiota New York Rangersia vastaan mies seurasi tylysti piippuhyllyltä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kaikki eväät tähteyteen omaava Montour jäi maanantaina pahasti miinukselle (3) New Jersey Devilsiä vastaan, ja Carlyle otti kovat keinot käyttöön.

– Tämä oli valmentajan päätös ja perustui siihen, mitä pelaajalta odotetaan. Olen kertonut, että en odota hänen olevan täydellinen jääkiekkoilija, mutta odotan, että hän hoitaa ensin tehtävänsä puolustajana. Tarvitsemme pelaajia, jotka ovat sitoutuneita systeemiin, Carlyle muotoilee The Orange County Registerille.

Carlylen mukaan hänen hälytyskellonsa pärähtivät lopullisesti maanantaina. Sen jälkeen oli eräänlaisen aikalisän paikka.

– Montour on hyvä pelaaja ja hän jatkaa kehittymistä vieläkin paremmaksi pelaajaksi. Siihen me uskomme. Tämä on osa oppimisprosessia.