NHL:n ”syyskauden” hienoin yksilösuoritus on valittu!

On ehkä hieman yllättävää, että tästä suorituksesta, aivan maagisesta harhautuksesta ja sitä seuranneesta maalista vastaa puolustaja. Mutta kun kyseessä on venäläispakki, asia on ehkä hieman helpompi ymmärtää. Venäläisethän rakastavat hienoja kikkoja ja upeita sooloja.

Washington Capitalsin venäläispakki Dimitri Orlov ei kovin usein ole highlight-koosteissa esiintynyt, mutta tänä vuonna mies pysyy hienoimpien maalien listalla kärkipäässä kauden loppuun asti. Miehen osuma Dallas Starsin verkkoon oli nimittäin aivan häikäisevä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Orlov pääsi kiekon kanssa vauhtiin omalla siniviivalla, ja keskialueen ylitettyään edessä oli Starsin ruotsalaistähti John Klingberg. Tällöin Orlov esitteli sellaisen harhautuksen, että katsomossa voitiin vain haukkoa henkeä ihastuksesta – puolesta riippumatta.

Orlov veivasi kiekon rystyltä jalkojensa välistä, Klingberg menetti tasapainoaan, Orlov leikkasi nopeasti kohti maalia ja viimeisteli upeasti kämmenpuolelta yläpesään.

– Olin jo väsynyt, mutta lähdin silti hyökkäämään. Ajattelin, että kokeilenpa tällaista harhautusta. Nyt se onnistui, Orlov kertasi maaliaan nhl.comin mukaan.

Orlovin kauden neljännellä osumalla Capitals tasoitti lukemiksi 2–2. Capitals voitti lopulta jatkoajalla maalein 4–3 ja pidensi voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.