Adam Henrique pelasi tunteikkaan ottelun NHL:ssä viime yönä Suomen aikaa. Henrique kohtasi ensimmäistä kertaa urallaan pitkäaikaisen seuransa New Jersey Devilsin uuden seuransa Anaheim Ducksin paidassa. Henrique kaupattiin kesken tämän kauden sentteriä kaivanneeseen Ducksiin ja toiseen suuntaan matkasi koko aiemman NHL-uransa Ducksissa pelannut suomalaispuolustaja Sami Vatanen.

Vatanen ja Devils veivät ottelussa lopulta pidemmän korren, kun Paholaiset nousivat 1-3-tappioasemasta 5-3-voittoon. Henrique nöyryytti Vatasta rumasti ottelussa, mutta se oli lopulta varsin laiha lohtu.

– En tiedä onko latautunut oikea sana. Hermostunut, ahdistunut ja innostunut. Vähän kaikenlaista siinä oli. Se oli varmasti pisin ottelu, jonka olen pelannut koskaan, Henrique sanoi NJ.comille ottelun jälkeen.

Henriquen voidaan sanoa henkilökohtaisesti hävinneen kaupassa. Ducks on organisaationa menossa alaspäin ja sen niin sanottu menestysikkuna on jo sulkeutumassa. Devils pääsi viime kesänä varaamaan varaustilaisuuden ensimmäisenä seurana rämmittyään vuosikaudet NHL:n pohjakerroksessa. Jo alkukausi on osoittanut, että Devils tekee uutta tulemista huipulle, vaikka huippumenestystä tällä kaudella lienee vielä turhan aikaista odottaa.

Adam Henrique muistetaan parhaiten Devilsin paidasta kaudelta 2011-2012. Tuona keväänä Devils eteni yllättäen aina Stanley Cupin finaaleihin saakka ja juuri Henrique teki itäisen konferenssin finaalissa voittomaalin jatkoajalla New York Rangersia vastaan. Los Angeles Kings oli kuitenkin finaalisarjassa vahvempi ja vei mestaruuden.