Teuvo Teräväinen kaupattiin toissa kesänä Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin. Teräväisen urakehityksen kannalta kauppa oli onnistunut, vaikka hän joutuikin huonompaan joukkueeseen.

Chicagossa Teräväinen nähtiin kahdessa kärkiketjussa harvemmin. Kaudella 2015-16 hänen peliaikansa oli ottelua kohden 15 minuuttia ja 21 sekuntia.

Carolinassa Teräväinen vuorotteli ensin kakkos- ja kolmosketjussa. Viime kauden lopulla hänet nostettiin ykkösketjuun Jordan Staalin ja Sebastian Ahon rinnalle. Viime kaudella Teräväisen tehopisteet olivat 81 ottelussa 15+27=42 ja tällä kaudella hän on saalistanut 32 ottelussa tehopisteet 8+16=24. Teräväinen näyttäisi olevan menossa piste-ennätykseensä.

Teräväisen hyviä esityksiä painottaa myös Thehockeywriters.com, joka lukee ”Teukan” kolmen pelaajan joukkoon, jotka loistavat uudessa roolissaan. Kaksi muuta pelaajaa ovat St. Louisin Brayden Schenn ja Philadelphian Sean Couturier.

Thehockeywriters katsoo Teräväisen tuoneen Hurricanesin ykkösketjuun tasapainoa. Julkaisun mielestä Teräväinen saa Staalista ja Ahosta parhaan irti.

”Teräväisen säännöllinen kiekonjakelu on tehnyt Staalista jälleen maalintekijän. Se on antanut Aholle vapauden laukoa enemmän viime kauteen verrattuna”, Thehockeywriters kirjoittaa.

Thehockeywriters painottaa samalla, että Carolina Hurricanesilta puuttuu yhä huippuluokan maalintekijä.