St. Louis Bluesista Philadelphia Flyersiin kesällä vaihtokaupassa siirtynyt suomalaishyökkääjä Jori Lehterä pelaa sysimustaa NHL-kautta.

Lehterä on esiintynyt tällä kaudella 17 ottelussa vaatimattomin tehoin 0+2.

29-vuotias suomalainen on joutunut katsomaan joukkueensa pelejä useaan otteeseen katsomon puolelta, eikä häntä olla nähty kaukalossa sitten joulukuun 2. päivän.

The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun oli saanut perjantaina tietoonsa, että Flyers yrittää kaupata heikosti esiintynyttä suomalaispeluriaan.

– Tämä tuskin yllättää ketään, mutta lähteeni varmistavat, että Flyers kuuntelee tarjouksia Lehterästä, LeBrun sanoi.

– Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Flyers pitäisi tästä kaverista. Hän on ollut todellinen ammattilainen ja hänestä pidetään joukkuetovereiden keskuudessa. Mutta johtuen Flyersin hyökkääjien ylitarjonnasta, he haluavat päästä hänestä eroon oikean vaihtokaupan tullen vastaan, NHL-toimittaja jatkaa.

Lehterän jättimäinen sopimus tekee kuitenkin kauppaamisen vaikeaksi.

– Lehterällä on vuosi jäljellä 4,7 miljoonan dollarin kausipalkan sopimusta. Tämä saattaa pelottaa joitain NHL-seuroja pois, LeBrun sanoo.

Lehterän nykyvire aiheuttaa myös kysymysmerkkejä.

– Tämä kauppa riippuu ehdottomasti siitä, kuinka moni GM näkee hänessä potentiaalia palaamaan Blues-aikojen kuntoon. NHL jatkaa kehittymistään nopeampaan suuntaan, ja suurin huolenaihe Lehterän kohdalla on hänen luistelunopeus. Hän on kuitenkin älykäs pelaaja. Oikeiden ehtojen täyttyessä, uskon, että hän voisi auttaa vielä jotain joukkuetta, toimittaja arvelee.

– Jos saat suostuteltua Flyersin ottamaan osan Lehterän palkasta itselleen, hän saattaa lähteä alehintaan.