NHL:n laajennusjoukkue Vegas Golden Knights on ensimmäisellä NHL-kaudellaan ylittänyt kaikki odotukset. Seura on NHL:n läntisessä konferenssissa peräti neljäntenä vain kaksi pistettä kärjessä olevaa Nashville Predatorsia perässä.

Jos lukeutuu Vegas kauden yllättäjiin, lukeutuu seuran pelaajista yllättäjien joukkoon myös Erik Haula. Torstaina Haula esiintyi jälleen edukseen, kun Vegas päihitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan 2-1. Haula syötti päätöserässä Jon Merrillin ampuman voittomaalin.

Haula on viiden ottelun pisteputkessa. Hänen tehopisteensä 27 ottelusta ovat 11+10=21.

Tällä menolla Haula tulee rikkomaan NHL:n yhden kauden piste-ennätyksensä. Hänen tehokkain kautensa on toistaiseksi ollut 2015-16, jolloin 76 ottelussa saalisti tehopisteet 14+20=34.

Ennen siirtymistään Vegasiin, pelasi Haula neljä kautta Minnesotassa. Vegasissa hän on saanut enemmän vastuuta ja kyennyt hyödyntämään paremmin potentiaaliaan.

Leijonissa Haula oli voittamassa MM-hopeaa Minskin kisoissa 2014, mutta oli siinä turnauksessa pienessä roolissa. Wolrd Cupissa 2016 Haulan peliaika jäi yllättävän vähiin, kun ajatellaan hänen tämän kauden esityksiään Vegasissa ja Suomen heikkoa menestystä World Cupissa.