Buffalo Sabres on pelannut niin surullista kautta NHL:ssä, että joukkueen GM:llä Jason Botterillilla on isoja päätöksiä edessään.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti tiistaina, että Botterill yrittää muuttaa kyntävän joukkueensa kurssin mahdollisesti vaihtokaupalla.

Friedmanin mukaan kaikki Sabres-pelaajat ovat vapaata riistaa, paitsi joukkueen ylivoimainen ykköstähti.

– Älkää kysykö Jack Eichelistä. Sabres on valmis kuuntelemaan tarjouksia kaikista muista paitsi hänestä, toimittaja sanoi.

Tämä jättää Sabresin suomalaistähden Rasmus Ristolaisen potentiaaliseksi vaihtokaupan kohteeksi.

Sam Reinhartin, Marco Scandellan tai Ristolaisen kauppahinta tulee olemaan kova, mutta se ei tarkoita, etteikö Botterill kuuntele tarjouksia heistä, Friedman kertoo.

Friedmanin mukaan Sabres etsii joukkueeseensa muutamaa tiettyä piirrettä, jotka sattuvat olemaan juuri päinvastaisia asioita, mitä suomalaispakki Ristolainen edustaa kaukalossa.

– Ilmeisesti Sabres haluaa kohentaa heidän nopeuttaan, kuten myös lahjakkuuttaan. Botterill uskoo, että he ovat liian hitaita tällä hetkellä jaloistaan ja päätöksenteossa, Friedman sanoo.

Tämän kommentin myötä ei olisi ollenkaan ihme, jos Ristolaisesta tulisi tulevaisuudessa vaihtotavaraa, koska Botterill haluaa saada lisää tehoja joukkueensa hyökkäyspeliin.

Fyysisestä pelistään tunnettu 23-vuotias suomalaisjärkäle on tehnyt tällä kaudella 21 otteluun kahdeksan syöttöpistettä.